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Shis is in refly to your letter of JIhne 7, 1966, concerning an 
assistant aanaifer or snnag^r of a leased departaent or Btore 
«bose cQ»apen«ati(m is based on a percentage of store sales. 

Paynent to a store or dBparti»ent aaaager of a percentage of the 
total sales of the store or departmdmt of vhlch he is in charge 
would be ccamensation on a ccnfmission basie within the laeaning 
of aection 7vh) of the Ihir Labor Standards Act. Vhile the sales, 
or aost of thea^are made by other egqployeoĜ  the role, position 
and functiooB of t h a osanager xmdoubtedly ccaitribute greatly to tbe 
sales of the store or of hie departxMnt. Iftiether coB^ensation of 
an asslBtant oanager on this beais reprasentB a coonisBion basis 
of payaent would &apaaa& on the i»ture of his duties, the relation­
ship of his work to sales and its influence upon the volume of 
sales taftde. 

More facta would be necessary, of cowrse, to deteradne whether a 
3>articular store manager actually is paid ctn a ctsamission basis aid 
blether all of the conditions for eaBSoption under section 7(h) are 
met. 

Sincerely yours, 

• , • ( V 9 ,', ^_ * 

Administrator 
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